Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo 145

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa Romeo 145

Здравейте момчета. Имам Алфа Ромео 145 1.3 боксер 97 г. Преди 20 дни смених двигателя понеже старият даде фира. Сложих 1.6 боксер.Колата върви добре но на моменти придърпваше или губеше мощност, гаснеше като я запаля оборотите играят между 1100 и 500 и в един момент гасне. като стопли добре върви.. после по време на шофирането се чуват едни пукания от гърнето в определен момент и колата предърпва. Датох на късо температурния датчик на инжекцията и проблема с запалването отпадна но колата държеше 1100 оборота /тоест малко по високи/ но проблема с придърпването остана. Смених датчика с нов и сега пали трудно и отново придъпва.
    Въпроса със смяната на двигателя мисля че няма отношение къп проблема понеже преди две години когато бях с 1.3 двигателя пак правеше тези номера. ДАЙТЕ СЪВЕТ! Благодаря ви Предварително!

Re: Alfa Romeo 145

Първоначално публикувано от gogologo
    Здравейте момчета. Имам Алфа Ромео 145 1.3 боксер 97 г. Преди 20 дни смених двигателя понеже старият даде фира. Сложих 1.6 боксер.Колата върви добре но на моменти придърпваше или губеше мощност, гаснеше като я запаля оборотите играят между 1100 и 500 и в един момент гасне. като стопли добре върви.. после по време на шофирането се чуват едни пукания от гърнето в определен момент и колата предърпва. Датох на късо температурния датчик на инжекцията и проблема с запалването отпадна но колата държеше 1100 оборота /тоест малко по високи/ но проблема с придърпването остана. Смених датчика с нов и сега пали трудно и отново придъпва.
    Въпроса със смяната на двигателя мисля че няма отношение къп проблема понеже преди две години когато бях с 1.3 двигателя пак правеше тези номера. ДАЙТЕ СЪВЕТ! Благодаря ви Предварително!
    Не съм чувал за Боксер 97-ма на 145. Точно през 96-та ги спират и започват да им слагат ТС, но както и да е. И аз ги имах тези симптоми скоро и се оказа..... свещи и кабели които прецаках като съм мил двигатела преди регистрацията. Даже направо имаше вода около тях още. Смених ги и всичко се оправи. Имай на в предвид, че мята е ТС обаче.
    ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
    sigpic
    ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Да прав си за годината.96 е. Ше огледам кабелите.

Comment

Още малко описание на проблема:
        Паля. оборотите играят между 1200 - 500 и ако не угасне и дам газ с първа, колата няма мощност и пак гасне ако не угасне и тръгна пука и се спъва, в един момент пръгва нормално и трябва да хванеш момент в който колата има мощност за да изрежеш газта докрай тогава се отпушва сякаш и проблемите се губят .....?

Comment

Първоначално публикувано от gogologo
          Още малко описание на проблема:
          Паля. оборотите играят между 1200 - 500 и ако не угасне и дам газ с първа, колата няма мощност и пак гасне ако не угасне и тръгна пука и се спъва, в един момент пръгва нормално и трябва да хванеш момент в който колата има мощност за да изрежеш газта докрай тогава се отпушва сякаш и проблемите се губят .....?
          Виж колега, не се мъчи да гадаеш. Иди на една свястна диагностика и проблемите ще ти се оправят. От много неща може да се получава така. Тук в форума ще разбереш каде е най-добре да идеш. Успех И после сподели каде е бил проблема.
          ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
          sigpic
          ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Ходих при един майстор от Сливен, но не успя да ми реши проблема, купувах 2 бензинови помпи, една водна и кво ли не, накрая и сложих една газова уредба. платих около 2500 и я взех на газ. .. абе върви...
            Last edited by gogologo; d.m.y г., 14:46.

Comment

И какъв беше проблема все пак ?
              Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
              ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Working...
              X